Estofado de patatas con lomo

Estofado de patatas con lomo

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Estofado de patatas con lomo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Estofado de patatas con lomo is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Estofado de patatas con lomo is something which I have loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Estofado de patatas con lomo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Estofado de patatas con lomo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Estofado de patatas con lomo is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Estofado de patatas con lomo estimated approx 1h10m.

To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook Estofado de patatas con lomo using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Patatas guisadas “con lo que sea ” es siempre un plato bien recibido en casa. A mí me encantaban las que hacía mi madre con costillas… era un plato único. Yo las he guisado hoy con un poco de lomo de cerdo ibérico, las puntas y partes más desiguales de un buen lomo que preparé al horno

Nunca sobra nada, porque es un plato que nos encanta y porque hago la cantidad que podemos comer, ya que las patatas no quedan bien de un día para otro.  Lo que no me importa es preparar carne con el sofrito para dos veces, una parte va al congelador, y ya está resuelta la comida de otro día,  sólo hay que añadir las patatas y dejarlas cocer un poco

Ingredients and spices that need to be Get to make Estofado de patatas con lomo:

  1. 500 g lomo cerdo ibérico
  2. 1 cebolla
  3. 1 pimiento rojo
  4. 1 pimiento verde
  5. 1 tomate maduro
  6. 500 g patatas
  7. Aceite oliva virgen extra
  8. 2 hojas laurel
  9. 1 vaso vino blanco
  10. Hebras de azafrán o colorante
  11. 1 cucharadita pimentón dulce
  12. Sal

Steps to make to make Estofado de patatas con lomo

  1. Se cubre el fondo de una cazuela con aceite de oliva, y cuando está bien caliente se echa la carne troceada y se saltea bien por todos lados. Cuando está dorada, se añade la cebolla bien picada, y se deja pochar junto con la carne a fuego medio, para que no se queme, durante unos 10 minutos.
  2. Mientras se va haciendo una verdura se va picando la siguiente, que en este caso son los pimientos, y luego el tomate, que se incorpora pelado y cortado en daditos
  3. Se añade a continuación el pimentón, el vaso de vino, y las hojas de laurel, y cuando ha evaporado el alcohol, se cubre de agua y se tapa. Se puede hacer a fuego lento o en la olla a presión, eso depende de las prisas que tengamos ese día. En la olla estará listo en 1o minutos, y en la cazuela, tiene su tiempo.
  4. La carne no debe quedar hecha del todo, porque todavía le espera un rato de cocción.
  5. Se lavan y se tronchan las patatas y se incorporan a la olla. Es mejor tronchar que cortar, porque así al cocerse, van a soltar mejor el almidón y eso hace que espese el caldo para conseguir esa textura tan característica de los guisos de patatas.
  6. Se añade la sal y las hebras de azafrán y se deja cocer de nuevo a fuego medio y cubierto de caldo, Si hiciera falta se añade más agua. Cuando las patatas están tiernas y se ha consumido casi todo el caldo, sólo queda corregir de sal si hiciera falta y ya está listo para servir.

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you intend to offer a dish that utilizes less or more active ingredients or is a little bit basically spicy, you can make easy adjustments to accomplish this objective. Simply put, start making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not require to discover them but just if you understand some straightforward food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and also simple lunch dishes however its great food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Quick Estofado de patatas con lomo. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Mbeju 4 quesos

Enfrijoladas Mexicanas

Revuelto de setas y champiñones con cilantro (fácil y jugoso)