Guiso de lentejas con arroz

Guiso de lentejas con arroz

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Guiso de lentejas con arroz. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Guiso de lentejas con arroz is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. Guiso de lentejas con arroz is something which I have loved my whole life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Guiso de lentejas con arroz, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Guiso de lentejas con arroz delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Guiso de lentejas con arroz is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Guiso de lentejas con arroz estimated approx 1 hora y media.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Guiso de lentejas con arroz using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

En casa nos encantan las lentejas! En invierno aprovechamos a comerlas como una comida de olla, y en verano en ensaladas. Nutricionalmente es un alimento muy completo y muy energético. Su aporte proteico es alto. Su aporte graso es muy bajo, aportando básicamente omega-6. Aporta vitaminas del grupo B, ácido fólico, vitamina C, vitamina A y carotenoides. El aporte de minerales es alto destacando el aporte de hierro (es la legumbre que más hierro aporta), zinc, selenio, potasio, fósforo, magnesio, yodo y calcio. El aporte de sodio es bajo.
Es perfecta para incluirla en el #menusemanal
#revista

Ingredients and spices that need to be Get to make Guiso de lentejas con arroz:

  1. 1 paquete (400 grs) lentejas
  2. Cebolla cortada
  3. Carne de cerdo
  4. Chorizo
  5. Sal, pimienta y condimentos a gusto
  6. Morrón
  7. Zanahorias (yo rallé una y puse otra en rodajas)
  8. Papas cortadas
  9. Pulpa de tomate, o tomate cortadito
  10. Hierbas aromáticas (yo cultivo en macetas perejil, romero, orégano y tomillo, y los incluyo en todo, los corto en ramitas, lavo y pongo así, para luego sacar los cabitos cuando está cocido)

Steps to make to make Guiso de lentejas con arroz

  1. Hay dos formas de hacerlas, pero yo prefiero dejar las lentejas en remojo, cocinarlas y luego agregarlas al tuco.
    Entonces las pongo la noche antes, o de mañana con agua caliente y las cocino después que termino de hacer el tuco. A las lentejas las cocino con un caldo a gusto para que tengan más sabor.
  2. Para el tuco pongo a calentar el aceite en una olla grande, a fuego medio. Agrego la cebolla y cocino hasta que esté transparente.
  3. Agrego la carne picada en cubos y el chorizo en rodajas (no puse cantidades porque depende del gusto).
    Me gusta que este tipo de comidas incluyan hueso, porque le da un sabor especial, pero es a gusto.
  4. Agrego la zanahoria, morrón y papas cortadas en cubos. Condimento y pongo las hierbas aromáticas, revolviendo para que no se pegue. Agrego el tomate o la pulpa y pongo agua que cubra todo y bajo el fuego para que hierva y vaya desprendiendo todos los sabores.
  5. Cuando el tuco haya hervido un rato y las lentejas estén también hirviendo, junto las preparaciones y dejo que se termine todo junto.
  6. A mí me gusta que tengan caldo y acompañarlas con arroz blanco que se hace aparte
    (1 taza de arroz que se calienta en olla con 1 cda de aceite y pizca de sal, y se agregan 2 tazas de agua, dejando que se cocine a fuego medio hasta que se consume toda el agua).
  7. Como las lentejas tienen hierro, es bueno comer con algo que tenga vitamina C para que lo fije en nuestro organismo:
    Puede ser poniendo perejil crudo en las lentejas o el arroz,
    o comiendo una fruta de postre (kiwi, naranjas, mandarinas, frutillas, etc),
    o tomando jugos naturales de limón u otras de las frutas que la contienen.

As your experience and confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you wish to serve a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little more or less zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for standard food preparation skills for novices you do not require to discover them however only if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a complete guide to fast and also very easy lunch dishes yet its great food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Easiest Way to Prepare Homemade Guiso de lentejas con arroz. Thank you very much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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