Guiso de patatas con chipirones

Guiso de patatas con chipirones

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Guiso de patatas con chipirones. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Guiso de patatas con chipirones is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Guiso de patatas con chipirones is something which I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Guiso de patatas con chipirones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Guiso de patatas con chipirones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Guiso de patatas con chipirones is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Guiso de patatas con chipirones estimated approx 90'.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Guiso de patatas con chipirones using 15 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Este plato se ha comido en mi casa desde que era pequeña, lo han comido mis hijos y espero que lo coman mis nit@s 😍🤩

Ingredients and spices that need to be Get to make Guiso de patatas con chipirones:

  1. 1 kilo chipirones
  2. 1 kilo y medio +/- de patatas
  3. 1-2 zanahorias
  4. 2 dientes ajo
  5. 1 cebolla
  6. 1 tomate
  7. 2 clavos de olor
  8. Caldo de pescado o agua en su defecto
  9. Aove
  10. Pimienta blanca
  11. Cúrcuma
  12. Hojas laurel
  13. Sal
  14. Opcional
  15. Huevos

Steps to make to make Guiso de patatas con chipirones

  1. Muestro y explicó los ingredientes.
    Chipirones troceados, patatas, zanahoria, cebolla, tomate (al final utilice de lata troceado) ajos, clavo, especias, sal, aceite de oliva virgen extra, caldo.
    Los huevos los pongo aparte ya que como pongo en la lista de ingredientes es algo opcional.
  2. Picamos bien la cebolla, el ajo y el tomate si es natural lo pelamos y troceamos también, yo como al final lo puse troceado de lata, lo escurri en un colador para desechar el agua.
    En una sartén ponemos una base de aceite y sofreímos la cebolla y los ajos, dejamos caer una pizca de sal.
  3. Cuando comience a tomar un color doradito sin quemarse ponemos el tomate y dejamos que se haga bien.
  4. A mí me gusta pasar los sofritos de los guisos, este es el momento para hacerlo y pasarlo después a la cacerola.
  5. Cuando tome de nuevo temperatura vamos poniendo pequeña tandas de chipirones y removiendo para evitar que suelten el agua y se recuezan antes de tiempo.
  6. Cubrimos con caldo templado y ponemos un toque de pimienta blanca a nuestro gusto y las dos hojas de laurel.
    Dejamos hervir a fuego suave unos 20'
  7. En un mortero machacamos los clavos y los añadimos.
    Troceamos las zanahorias de forma irregular las ponemos también.
    Las dejamos cociendo y comenzamos tranquilamente a pelar nuestras patatas y cortarlas de forma chascada.
  8. Cuando estén todas partidas las añadimos al guiso y cubrimos de caldo, ponemos un toque de cúrcuma que le dará color y un ligero toque de sabor y las ponemos a hervir has ta que estén prácticamente cocidas....
  9. Si les vais a poner huevos estrellados como yo, el momento es este, cuando las patatas están a punto de apagarse.
    En un bol ponemos los huevos de uno en uno, para asegurarnos de que están en perfecto estado y los vamos dejando caer al guiso, tapamos y en unos minutos se habrá hecho la magia.
  10. Un plato delicioso y súper completo 😋
    Si te animas hacerlo, cuéntame tú experiencia 😉

As your experience and confidence expands, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual tastes gradually. Whether you want to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less spicy, you can make simple modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for standard food preparation abilities for beginners you don't need to discover them however just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a complete overview to quick as well as easy lunch dishes but its excellent something to chew on. With any luck this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Steps to Prepare Ultimate Guiso de patatas con chipirones. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Sales saborizadas!

Sopa de fideos japoneses- Udon

Calzon roto