Pastel de patata y carne con champiñones

Pastel de patata y carne con champiñones

Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Pastel de patata y carne con champiñones. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pastel de patata y carne con champiñones is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They are nice and they look wonderful. Pastel de patata y carne con champiñones is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pastel de patata y carne con champiñones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de patata y carne con champiñones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel de patata y carne con champiñones is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pastel de patata y carne con champiñones estimated approx 50 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Pastel de patata y carne con champiñones using 13 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

El pastel de patata y carne forma parte de la gastronomía tradicional de muchos países europeos y de américa latina. ¿Te gustaría darle un toque diferente a tus cenas y comidas, pero no te gustan las complicaciones? Con este pastel de patata y carne te demuestro que no necesitas invertir demasiado tiempo ni contar con una técnica difícil.
#setas #champiñones #pasteldepatatas #comidacacera #pasteldecarne #patatas

Ingredients and spices that need to be Take to make Pastel de patata y carne con champiñones:

  1. 1 kg (200 g) patatas
  2. 500 g carne picada
  3. 250 g champiñones
  4. 1 manojo cebollino
  5. 2 cebollas
  6. 100 ml leche
  7. 50 ml vino blanco
  8. 50 g mantequilla
  9. 50 g queso rallado
  10. 1 hoja laurel
  11. Al gusto sal
  12. Al gusto pimienta negra
  13. Al gusto nuez moscada

Steps to make to make Pastel de patata y carne con champiñones

  1. Pelamos y cortamos las patatas. Agregamos el agua en una olla junto con patatas, agregamos sal, una hoja de laurel y cocinamos hasta que estén tiernas. Las patatas tardan en cocerse unos 30 minutos.
  2. Una vez cocidas, las retiramos del fuego, les escurrimos el agua y retiraremos la hoja de laurel. Pisaremos las patatas con pasapuré, agregamos la mantequilla y una pizca de nuez moscada. Agregamos la leche y mezclamos con una cuchara. Reservamos.
  3. En una sartén grande vertemos aceite de oliva y a fuego medio vamos sofriendo la cebolla troceada. Salpimentamos la carne picada y la añadimos a la sartén. Con la ayuda de una cuchara de madera mezclamos con las verduras y vamos desmenuzando algún trozo de mayor tamaño. Cuando vaya tomando color la carne añadimos el vino y cocinamos otros 10 minutos hasta que el vino estará reducido. Retiramos y reservamos.
  4. Cortamos la cebolla en juliana y la pochamos con un par de cucharas de aceite en una sartén, junto con champiñones laminados. Reservamos.
  5. Elegimos una fuente de horno que tenga altura de 6 cm. Vamos a hacer un montaje de varias capas con el puré y la carne picada. Enmantecamos el molde. Añadimos la mitad del puré de patata y extendemos uniformemente por toda la superficie del molde. Echamos ahora el relleno de carne picada y repartimos por la superficie. Luego agregamos los champiñones encebollados y cebolleta verde cortada en daditos pequeños. A continuación hacemos la capa superior con el puré de patata restante.
  6. Enmantecamos el pastel y espolvoreamos la superficie de patata con el queso rallado.
  7. Precalentamos el horno a 180ºC con la función calor “arriba y abajo”. Colocamos el molde al horno y cocinamos 10 minutos. Pasado el tiempo, activamos la función grill para que se gratine finalmente el queso durante 5 minutos más. El tiempo total en el horno será de 15 minutos. Al retirarlo del horno tenemos que dejar reposar unos minutos, para que asiente el pastel de carne y sea más fácil servir las raciones.
  8. Con este plato vais a triunfar seguro. Ya veréis como gustara a vuestra familia. ¡Cocinaremos juntos!

As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you wish to serve a recipe that uses fewer or more active ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make simple modifications to achieve this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to standard cooking abilities for beginners you don't require to discover them but only if you understand some simple food preparation strategies.

This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch dishes however its good something to chew on. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Perfect Pastel de patata y carne con champiñones. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Arroz frito con kimchi

Sales saborizadas!

Arroz turco